Aan het stuur – krijg grip op kritische stemmetjes in je hoofd

Wat als het een oud verhaal is waar je aan vasthoudt? Wordt het niet eens tijd voor een nieuw verhaal?

Werk je te hard?

Ben je liever voor anderen dan voor jezelf?

Heb je een 'Innerlijke Criticus' die je voortdurend vertelt dat het niet goed genoeg is wat je doet?

Word je moe van het geruis en geroeptoeter in je hoofd?

Tijd om de regie terug te nemen over jouw innerlijke stemmetjes. En nee, je bent niet schizofreen; iedereen heeft last van stemmetjes. Die stemmetjes bepalen je gedachtes en hoe je de wereld om je heen beleeft. Het overgrote deel van deze stemmetjes klinkt kritisch en negatief. Ze remmen je af, waardoor je niet volledig je dromen, wensen en verlangens volgt. Ze kunnen je gevangen houden in een leven dat niet langer bij je past.

Mariska Ruissen beschrijft hoe je het heft in eigen hand neemt en de baas wordt over deze stemmetjes. Ze leert je hoe je je verbindt met je innerlijke helpers en hoe je je minder zorgen maakt over het verleden en de toekomst. In 10 stappen leidt ze je op een speelse en creatieve manier naar regie over je innerlijke stemmetjes. Na het lezen van dit boek ben jij de manager van jouw ‘ikken’.

Voordelige combideal met kaartenset

Je haalt nog meer uit het boek, als je ook gebruik kunt maken van de kaartenset ‘Aan het stuur’. Daarmee komen de oefeningen uit het boek echt tot leven.

Of zoals Mojra Yvette in het voorwoord schrijft:

“Een groot voordeel van de kaartenset is dat je de stemmetjes in jouw hoofd vast een gezicht geeft, de hand schudt en ze laat beginnen met het vertellen van hun verhalen, zodat je al lekker op stoom bent voordat je dit boek induikt. Ik denk dat dit het boek makkelijker leesbaar maakt.

Bovendien is de kaartenset een visueel feestje. Dus doe jezelf een plezier en geef jezelf naast dit boek meteen een kaartenset cadeau. Daar zal je ‘Innerlijke Criticus’ wellicht wat van vinden, maar geloof me: je maakt je ‘Levensgenieter’ er bijzonder blij mee.”

Koop het boek en de kaarten in een voordelige combideal en ik neem de verzendkosten voor mijn rekening!

Testimonials

Wowww, aan de hand van Mariska’s persoonlijke, heldinnen reis neemt ze je  mee in dit boek.
Het hele boek door wordt een levenswijze geopenbaard die met persoonlijke voorbeelden, theorie én praktische handvatten en oefeningen ondersteund worden. Praktische oefeningen, heldere theorie en veel persoonlijke informatie; met dit boek kun je direct aan de slag! Marian Buijs

HSP-coach, Marian Buijs, coaching aan zee

Mariska deelt in dit boek naast stevig wat informatie in de vorm van theorie ook prachtige verhalen met ons. Het zijn precies die verhalen, anekdotes en persoonlijke inzichten die een warmte en levendigheid toevoegen aan het boek waar andere boeken die een methodiek aanreiken deze naar mijn mening nog te vaak missen.

Een pareltje van de ‘Aan het stuur’-methodiek is dat Mariska ons ook nog eens laat onderzoeken: welk personage in je hoofd vertelt dat verhaal eigenlijk? En daarmee krijg je als lezer een manier in handen om een verhaal, dat je jezelf misschien al jaren vertelt, de kans te geven om je leven volledig te veranderen. Simpelweg door het door de ogen van een ander personage in jouw bus te bekijken. Mojra Yvette

Performing artist, poet, Chief Storyteller

Bij het lezen van dit boek moet ik denken aan het beklimmen van een berg. Tijdens overnachtingen overpeinst de bergbeklimmer of de route nog past, of de mensen met wie hij loopt nog mee kunnen, of de omgeving datgene biedt wat nodig is om het doel te bereiken. De bergbeklimmer bezint, past aan wat nodig is en hervat de route.
En dan toch soms verdwijnt tijdens de klim het doel soms uit beeld, de top is uit zicht, en wordt er geklommen op doorzettingsvermogen. Het is het pad wat ontstaat door erop te lopen..

Het is voor de klimmer belangrijk om regelmatig “te zekeren”: vastleggen en waarborgen wat hij bereikt heeft. En als de top dan bereikt is.. genieten van het uitzicht, van het pad wat afgelegd is, de ervaringen die opgedaan zijn te verzamelen, te koesteren. Om vervolgens aan de afdaling te beginnen met een rugzak met minder proviand maar voller van wijsheden. Eenmaal beneden aangekomen wacht een ander avontuur: het delen met anderen.

Het boek is prachtig geschreven, Mariska heeft haar eigen pad, haar eigen ervaringen, mooi verbonden aan theorie en praktijk. Daar is heel wat lef en doorzettingsvermogen voor nodig! Margreet Toorenaar

systeemtherapeut

Ik heb het boek gelezen vanuit mijn strandbed en hangmat, ofwel de levensgenieter was aan zet. Het is zo’n prachtig metafoor om met coaching te gebruiken en herkende mezelf ook veel in jouw verhaal. De stap van loondienst naar eigen bedrijf, het daten, het nog niet wakker gekust zijn, het bange kind wat maar niet zichtbaar durft te zijn omdat ze bang is om door de mand te vallen en andere zijn toch veel beter in coaching… Dank je wel voor het delen van jouw kennis en ervaring.

Roos Casemier

(loopbaan)coach, Casemier Coaching

Over mij

Mariska Ruissen (1979) coacht haar klanten bij het loslaten van hun angsten en het omarmen van het leven vanuit vertrouwen en liefde. Ze deelt in dit boek haar persoonlijke ervaringen met het overwinnen van angsten, belemmeringen, en beren op de weg. Ze neemt je mee in haar transformatie van jurist in loondienst naar succesvolle coach.