Ik ben Mariska Ruissen

Doorbraakcoach voor ondernemers, coaches en therapeuten

Ben jij klaar om je eigen coachmaterialen en methodieken te ontwikkelen waarmee je je kunt onderscheiden als coach?

Je bent in het bezit van een (kinder)coachdiploma en zoekt naar manieren om je verder te ontwikkelen. De eerste klanten druppelen binnen en je maakt je zorgen of je wel genoeg methodieken en materialen tot je beschikking hebt om meerdere sessies mee te vullen. Je volgt de ene workshop na de andere, en merkt dat sommige licenties erg prijzig zijn, en dan heb je de bijbehorende materialen nog niet eens aangeschaft!

Al het geld wat je met je coachingssessies verdient, gaat op aan het investeren in materialen en zelfontwikkeling, en vaak moet er nog eigen geld bij. Je directe omgeving vraagt zich af wanneer je je investeringen terug gaat verdienen.

En jij vraagt je intussen af hoe je jezelf kunt onderscheiden in de steeds voller wordende markt van kindercoaches. Je hebt wel eens gehoord van de waarde van het vinden van je niche, of jouw Unique Selling Point (USP) – datgene wat jou bijzonder en onderscheidend maakt als coach-, maar jezelf specialiseren vraagt nog meer investeringen!

Onderscheid jezelf van de massa en maak jezelf zichtbaar met jouw unieke werkwijze!

 

Als je zelf je materialen en methodieken ontwerpt bespaar je niet alleen kosten, maar kun je ook jouw unieke kwaliteiten en talenten zichtbaar maken voor je klanten.

Doe mee met de opleiding “Ontdek jouw creatieve coachkwaliteiten” die van jou een zelfverzekerde, onderscheidende coach maakt!

Over mij

De afgelopen jaren heb ik, in de opbouwfase van mijn praktijk, veel tijd en geld gestoken in verdieping van mijn kennis en vaardigheden. Mijn hang naar het volgen van nieuwe opleidingen, cursussen en workshops was bijna onverzadigbaar. Niet alleen omdat ik leergierig ben en graag in beweging blijf, maar vooral omdat ik geloofde dat al die trainingen ervoor zouden zorgen dat ik mijn praktijk naar “the next level” zou kunnen brengen. Toch kwam dat omslagpunt maar niet.

Toen deed ik een belangrijke ontdekking.
Ik leerde dat juist de onderdelen die me vrijwel moeiteloos afgaan, mijn kracht bepalen als coach. Door mijn creativiteit kan ik me onderscheiden. Ik paste mijn branding aan, trad met mijn aanbod naar buiten, en de klanten kwamen als vanzelf.
Ik heb minder materialen nodig en ik me sneller verbinden met klanten, omdat ik meer kan laten ontstaan tijdens een sessie, in plaats van statische methodieken toe te passen. Ik coach meer vanuit mijn gevoel en dat voelen klanten!
Omdat ons vak zo belangrijk en zo nodig is, gun ik jou dat ook!

 

 

 

Wat ga je leren in de opleiding “Ontdek jouw creatieve coachkwaliteiten”?

In de opleiding staat het (her)ontdekken van jouw creativiteit centraal. Op allerlei manieren ga je jouw creativiteit activeren, totdat je in een flow terechtkomt. We gaan samen op zoek naar jouw creatiekracht! Voor de één ligt die in schrijven, voor de ander meer op het vlak van tekenen en schilderen. Ook muzikaliteit gaan we niet uit de weg! Jij leert ontdekken hoe je jouw aangeboren talenten zo kunt ontwikkelen en inzetten, dat ze helpend zijn voor jouzelf als coach.
Elke dag wordt gevormd door een module met een ander thema. Naast het proeven aan diverse creatieve werkvormen, leer je te werken mét en vanuit de verhalen die ouders en kinderen je vertellen. Niet het probleem of de hulpvraag, maar het verhaal van het gezin is leidend in de opbouw van jouw coachtraject. Ik ga je ook leren hoe je het verhaal van een gezin kunt “reframen”/herschrijven, zodat je er samen met het gezin voor kunt zorgen dat het verhaal een positieve wending krijgt!

 

De opleiding bestaat uit 3 modules

Helpende verhalen voor kinderen

Verhalen verbinden, óók in helende zin. Kinderen kunnen moeilijkheden overwinnen, door naar een verhaal te luisteren. Helpende verhalen bevatten metaforen, die het kind op onderbewust niveau aanspreken, en het kind aanwijzingen geven. Aan het einde van een coachtraject krijgen kinderen van mij een boekje mee, met een speciaal op maat voor hen geschreven en geïllustreerd verhaal.
Met zo’n verhaal krijgen kinderen ankers mee om datgene wat ze tijdens de coaching hebben geleerd, blijvend toe te passen. De verraste gezichten van kinderen en ouders bij het (voor)lezen van zo’n verhaal, zijn onbetaalbaar! Het is immers heel bijzonder om een speciaal voor jou op maat geschreven verhaal te ontvangen.
Wil jij ook helpende verhalen leren schrijven? Het is een geweldige toevoeging aan je gereedschapskist als kindercoach!
Heb jij last van drempelvrees voor het schrijven van je eerste verhaal?
Heb je hulp nodig bij de opbouw van een evenwichtig verhaal?
Wil jij leren werken met metaforen en verborgen boodschappen?
Zitten negatieve overtuigingen je in de weg om te starten met schrijven?
Wil jij leren hoe je ook samen met het kind een passend verhaal kunt maken?
In 1 dag leer ik je de basisbeginselen van het schrijven van een helpend verhaal. Door te werken met meditatie en creatieve werkvormen, krijg je al snel een aanzet voor een eerste verhaal.
Aan het einde dag keer je huiswaarts met je eerste verhaal, en een syllabus vol tips en tools voor het schrijven van nog véél meer verhalen!

Spelen met verhalen voor kinderen en volwassenen

Soms kan lastig zijn om te bedenken, wat je wilt gaan doen met je coachee, om weer een stapje dichter bij het einddoel te komen. Door gebruik te maken van de persoonlijke verhalen van je klant, kun je een heel dynamisch coachingstraject opzetten, met een onuitputtelijke bron van werkvormen.
Jongens kunnen het, meer nog dan meisjes, lastig vinden om te vertellen wat hen bezig houdt, en zijn erg beweeglijk. Door aan te sluiten bij hun persoonlijke verhalen, hou je gegarandeerd de aandacht van zelfs de meest beweeglijke kinderen vast tijdens de sessies.
Door op verschillende manieren het verhaal en het “probleem” van het kind in beeld te brengen, geeft het het kind ruimte om afstand te nemen en alles eens met heel andere ogen te bekijken.
Ook de volwassenen die bij je in de praktijk komen, zullen zich aangesproken voelen door deze manier van werken!​
Heb je de workshop “Helpende verhalen schrijven voor kinderen” gevolgd, en heb je de smaak van het werken met en rondom verhalen helemaal te pakken gekregen? Je wilt er meer mee doen, maar weet niet hoe? Zoek je naar speelse manieren en methodieken om je klanten aan te sporen om tot inzichten te komen?Dan is dit dé workshop voor jou! Voor deze workshop hoef je niet te kunnen schrijven, maar ik ga je leren werkvormen te ontwikkelen die aansluiten op het verhaal van jouw klant.
Het wordt een speelse, creatieve dag, waarbij je allerlei nieuwe input krijgt voor methodieken, die bovendien nauwelijks geld kosten. Je hoeft namelijk geen kostbare spellen of materialen aan te schaffen, om hiermee actief aan de slag te gaan.
Laat je meevoeren door de mooiste verhalen van klanten in je praktijk!

Maak je eigen coachmateriaal in één dag

Na de twee eerste modules, waarbij je vooral geleerd hebt om te werken met en rondom de verhalen van jouw klanten, is het tijd om nu zelf aan de slag te gaan!
Eerst zoomen we verder in op jouw talenten en kwaliteiten door het doen van verschillende oefeningen. Als je kunt werken vanuit jouw talenten en kwaliteiten, is het veel makkelijker om jouw creatiekracht te vinden.
Daarna staan er diverse materialen tot je beschikking, zodat jij je eigen coachmateriaal kunt ontwerpen.
Natuurlijk mag je voorafgaand aan deze workshop thuis alvast wat inspiratie op doen, maar je kunt je natuurlijk ook laten verrassen door wat er die dag uit jouw handen komt!​
Natuurlijk zal je innerlijke criticus of je innerlijke saboteur deze dag weer van zich laten horen. Samen zorgen we ervoor dat deze niet in de weg gaat staan van jouw creatiekracht!
Na afloop van de retraite keer je huiswaarts met minimaal één methodiek of werkblad, wat helemaal door jouzelf is vormgegeven en ontworpen en wat aansluit bij de hulpvragen van de klanten in jouw praktijk. Met jouw eigen vormgegeven methodiek help je je klanten stapje voor stapje dichter bij hun doel te komen.
Het wordt een dag vol verwondering, inspiratie en creatie, die mogelijk zelfs bepalend kan zijn voor het uiterlijk van jouw praktijk.
Als jij voelt dat het tijd is om jezelf te laten zien als coach en te gaan voor wat jou raakt, dan is deze dag absoluut een cadeautje voor jou.
En stel je eens voor hoe blij de kinderen in jouw praktijk zullen zijn met jouw unieke aanpak!

Is dit voor jou?

Je bent net begonnen als (kinder)coach of je bent al wat langer bezig, en je zoekt naar manieren om jezelf te profileren. Je wil graag met je kop boven het maaiveld uitsteken, om zo voor een bloeiende praktijk te zorgen. Maar dat is ook spannend! Want hoe zorg je ervoor dat je zichtbaar wordt en tegelijkertijd jouw beloftes als coach kunt inlossen?

Deze training is niet voor coaches die geen duidelijk doel voor ogen hebben, die zichzelf klein willen houden en hun talenten en kwaliteiten niet durven te laten zien. Als je bereid bent om stappen te zetten om met je aanbod naar buiten te komen, help ik je graag je drempelvrees te overwinnen!

Deze training is niet bedoeld voor coaches die zich willen specialiseren in de breedte, vanuit het idee dat ze overal kennis van moeten hebben om zich op die manier te onderscheiden. Je kunt simpelweg niet van alles kennis hebben, en jouw klanten kiezen uiteindelijk voor je om wat JIJ als persoon te bieden hebt. Alle kennis en kunde zijn voor hen bijzaak. De manier waarop jij je diensten aanbiedt, kan voor klanten al een reden zijn om voor jou te kiezen. Er zijn klanten die mij uitkiezen vanwege de helpende verhalen in boekvorm die ik voor kinderen schrijf.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Ik heb de 1-daagse workshop “Helpende verhalen schrijven”, “Hoe breng je magie in je verhaal”, gevolgd bij Mariska.
Een hele mooie workshop die werd gehouden in haar fijne praktijk. De workshop is opgebouwd uit oefeningen die je stap voor stap naar het schrijven van een verhaal brengen. De oefeningen lieten mij zien dat ik tot meer in staat ben wat betreft schrijven dan dat ik dacht. Mariska is een bevlogen verhalen schrijfster en daarbij tekent ze zelf nog de meest prachtige illustraties bij haar verhalen en heeft dus prachtige voorbeelden.
Ben je overtuigd van de kracht van verhalen en wil je ze zelf op maat kunnen schrijven voor je cliënt is een workshop bij Mariska echt een aanrader.

Carola Munster

Coach, Praktijk Mooi Leven

“Ik kan je beloven dat je geïnspireerd mijn praktijk uit loopt”, stond in de mail die Mariska stuurde, nadat ik een vraag over de cursus had gesteld. En dat klopt helemaal! Ik besloot mijn kindercoach toolkit uit te breiden met deze mooie cursus helpende verhalen en ben enorm geïnspireerd door Mariska! Wat een leerzame dag!
Mariska bood de ruimte om met elkaar te delen, te oefenen en te ervaren. Een dag vol inspiratie, kennis en interessante schrijfoefeningen. Ik liep de deur uit met een big smile op mijn gezicht en een helpend verhaal onder m’n arm voor een van de kinderen die ik coachte.
Ik schrijf nu nog regelmatig helpende verhalen, en ben elke keer weer verwonderd over de kracht hiervan.  Prachtig om dit nu via een speciaal verhaal, wat helemaal bij een kind aansluit, mee te kunnen geven. Een aanrader!

Manon Ende

Coach en spelontwikkelaar, Stoere Stappen

Mariska geeft deze workshop met veel passie, je merkt aan haar dat zij overtuigd is van de kracht van op maat geschreven verhalen. Mariska maakt goed duidelijk waar het om gaat bij het schrijven van helpende verhalen. Zij begeleidt je het schrijfproces door, waarbij je ook lastige momenten kent. Mariska weet op die momenten je enthousiasme weer terug te krijgen, zodat je door blijft gaan. Je krijgt volop gelegenheid om zelf te oefenen en te ervaren. Een duidelijke reader waar het hele schrijfproces uitgebreid in beschreven staat maakt deze workshop compleet.
Overweeg je om aan je praktijk een extra dimensie toe te voegen door je cliënt de kracht en magie van zelfgeschreven “helpende verhalen” te laten ervaren, dan is deze workshop zeker aan te raden.

Daniëlle de Wilde

Coach en trainer, Kind is Keyser