The feminine journey

 

 

Een reis van 6 maanden waarin je al je vrouwelijke archetypes omarmt en belichaamt.

Ben je klaar met de mannelijke manier van business doen?

En vraag je je af hoe het grootser, impactvoller, speelser, spannender en vooral op JOUW manier kan?

Ga met me mee op een onvergetelijke reis.

Een deep dive in jezelf, waar je contact maakt met archetypes die je nu nog niet volledig belichamen kunt.

Een reis waarin je jezelf leert dragen. Waarin je voorbij gaat aan de Verwende Prinses, de Twijfelaar. Pleaser, Martelaar en Dramaqueen.

 

Je sensuele ik

Je dark goddess, die graag buiten de lijntjes kleurt

Je kunstenares (de creatrix)

De magische vrouw/je spirituele ik

De heilige, goddelijke vrouw

De strijder, jouw Catwoman

De visionair

De healer

Om uiteindelijk uit te komen bij je Queen, jouw allergrootste bron van kracht, die haar mannelijke en vrouwelijke energie perfect heeft uitgebalanceerd.

Een groot compliment voor jou Mariska.. ik luister nu de masterclass over afstemmen op onze cyclus. Ik heb eerder vrouwen horen vertellen over de winter, lente, zomer en herfst, maar vond het altijd een vaag en simpel verhaal. Jij hebt echt diepgang en je hoort in alles terug dat je veel meer weet dan je vertelt. Ik waardeer dat wel 😉. Bedankt voor alle inzichten die je al hebt gegeven in zo’n korte tijd.

Josine van der Brug

jurist, Tactlegal

De Feminine Journey heeft dat gevoel van gedragen worden door vrouwen, een sisterhood, maar ook verbinden met mijn hart, m’n vrouwelijke kant en daar comfortabel mee worden. Zo comfortabel, dat ik onbegrensd mezelf kan leren zijn, zonder dat mijn hoofd er steeds tussen wil komen.

Kristel Schaap - Tijssen

energetisch therapeut

In twee maanden tijd zijn mijn fibryomyalgie-klachten dusdanig verminderd, dat ze niet langer hinderlijk zijn. Ik weet zeker dat de Feminine Journey hier een aandeel in heeft gehad, omdat ik me veel bewuster ben van mijn energie.

Ook word ik zomaar aangesproken door onbekende vrouwen in de sportschool omdat ik zo straal. Mijn geheim? De Feminine Journey!

Irma Ruinen- Verbakel

coach, Irmagine

Ik laat je zien langs welke archetypes de reis voert…ga je mee?

Je sensuele ik

 

Hét archetype dat leeft met al haar zintuigen aan.

Ze ziet, voelt, hoor, ruikt en beleeft alles intens. Gaat niets uit de weg en geniet er zichtbaar van.

Je sensuele ik vloeit door het leven heen, en volgt haar eigen stroom. Ze is volledig in zichzelf aanwezig, met alles wat ze ervaart en voelt.

Omdat ze haar vrouw-zijn helemaal belichaamt heeft ze een onweerstaanbare sexiness.

Anderen vinden de sensuele vrouw vaak een beetje mysterieus, omdat ze zo onweerstaanbaar is.

Je dark goddess

 

Het archetype dat vaak het meest wordt verstoten, gehaat en gevreesd.

Ze laat je op verkenningstocht gaan door jouw donkere kanten. Ze schijnt licht op alles wat je eerder als taboe hebt beschouwd. Wat je stiekem wel opwindend en spannend vindt, maar wat je door de jaren heen hebt afgekeurd en afgeleerd.

Ze moedigt je aan om vaker buiten de lijntjes te kleuren. Niet alleen stiekem, maar juist in het openbaar. Regels en conventies vaker te laten voor wat ze zijn. Je uit te spreken en jezelf te tonen zoals je nooit eerder deed.

De dark goddess wil de femme fatale in de slaapkamer zijn, de wilde vrouw, die ongetemd van haar ware natuur geniet.

Je kunstenares, de creatrix

Dit archetype is haar meest unieke zelf. Ze weet hoe ze zichzelf uit kan drukken op de meest authentieke manier. Ze laat zich niet afleiden door wat anderen doen, maar loopt haar eigen unieke pad.

Ze weet dat ze verbonden is met een oneindige bron van inspiratie waaruit ze alleen maar hoeft te putten om te weten wat écht bij haar past.

Wat is mogelijk voor mij? Is de vraag die de kunstenares zich voortdurend stelt.

Ze weet dat zij de creator is van haar leven, en dat er geen limiet zit aan wat ze kan creëren. Ze creëert waar en wanneer ze maar wil.

 

De kunstenares weet dat de bron van haar scheppingskracht in haar baarmoeder zit en koestert die plek.

 

De magische/spirituele vrouw

Ze weet dat ze dingen ziet, voelt, hoort of weet, die voor anderen nog verborgen zijn. Ze ziet het als een voorrecht dat ze een doorgeefkanaal mag zijn. Hiermee kan ze andere vrouwen wijzen op hun blinde vlek. Ze opent de doorgang naar gebieden die voor hen nog een mysterie zijn.

Was haar gave in vorige levens nog een zware last, nu ziet ze het als haar grootste bron van kracht. Ze verstopt zichzelf nimmer in haar spirituele kast.

Ze eert haar contact met de Bron.

Ze weet dat magie niet iets is wat van buitenaf komt, maar iets is wat ze zelf creëert.

 

 

De magische/spirituele vrouw gelooft in wonderen, omdat ze weet dat ze die zelf creëert.

 

De heilige, goddelijke vrouw

Ze weet dat ze in lang vervlogen tijden als een godin werd vereerd. Belemmerende overtuigingen bestonden toen nog niet. Negatief spreken over vrouwen werd als heiligschennis afgedaan.

De heilige, goddelijke vrouw begrijpt niet waarom we ons massaal van onze pure kern hebben afgekeerd.

Het is haar missie andere vrouwen weer terug te laten komen bij wie ze werkelijk zijn: een baken van licht. Daarom twijfelt de heilige, goddelijke vrouw nooit aan haar eigenwaarde.

Ze heeft zich van familiekarma bevrijd. Negatieve overtuigingen uit haar familielijn hebben geen invloed op haar zelfbeeld.

 

De heilige, goddelijke vrouw zet zichzelf altijd op de eerste plaats, en spreekt altijd liefdevol over zichzelf.

Je strijder/catwoman

Pushen, doorduwen, doorgaan op wilskracht. De strijder weet dat je oneindig veel kunt bereiken zonder overheersende mannelijke energie.

De strijder weet waar haar hart van in de fik gaat, en waarvoor ze bergen zou verzetten als dat nodig is.

Je catwoman voelt zich altijd on top of the world, ook op de dagen dat er iets tegenzit. Ze laat zich daardoor niet van de wijs brengen en gaat door voor het bereiken van haar hogere doel.

Je strijder/catwoman bereikt het onmogelijke. Niet persé door harder te werken, maar door het volgen van haar intuïtie en flow.

De visionair

Ze is een voorloper. Voorziet en doorziet zaken voordat anderen ze zien. Ze heeft altijd oog voor het grotere geheel.

Ze ziet het als een voorrecht haar visie te delen met de wereld, ook al begrijpt de grote massa haar wellicht niet.  Voor velen komt haar boodschap (nog) niet aan, omdat ze als los zand tussen hun vingers door glipt.

Ze neemt afwijzing niet persoonlijk op, en blijft haar boodschap verspreiden, omdat ze weet dat het niet om haar gaat, maar om de boodschap die ze te brengen heeft.

De visionair omarmt op natuurlijke wijze haar leiderschap.

 

De visionair heeft een visie die niet altijd wordt gedeeld.  Achteraf bezien heeft ze altijd gelijk.

 

De healer

Ze is de vrouw die niet alleen weet, ziet, hoort en beleeft, maar ook degene die geneest. Of ze haar wijsheid nu uit boeken heeft, of zich bekwaamd heeft in het werken met energie, de healer omarmt haar genezende kracht.

Ze zoekt altijd eerst naar oplossingen in de natuur, voordat ze zich tot de reguliere geneeskunde wendt.

Ze weet dat ze alleen voor anderen van onschatbare waarde kan zijn, als ze op de eerste plaats haar eigen energie eert. In plaats van alles weg te geven voor een groter goed, zet ze zichzelf op de eerste plaats. Overal en altijd. Zonder schuldgevoel.

 

 

De healer geeft het beste van zichzelf aan een select gezelschap. Daarmee is haar impact het grootst.

 

De Queen

De Queen belichaamt alle archetypes ineen. Ze is zelfverzekerd, wordt gedreven door een hoger doel, is wijs en treedt het leven zelfverzekerd tegemoet.

Een Queen schept haar eigen realiteit, en weet dat er overal een reden voor is.

Ze neemt persoonlijke verantwoordelijkheid, is altijd op zoek naar oplossingen en neemt geen blad voor de mond. Ze wacht nimmer tot ze gered wordt, want ze is haar eigen reddingsboei.

 

De Queen heeft haar mannelijke en vrouwelijke energie perfect gebalanceerd.

Ik kan een traject bij Mariska van harte aanbevelen. Maar alleen als je (eigen)wijzer wilt worden.
Lidwien Bakkeren

Hoe mooi…

Ik kan gewoon de woorden niet vinden en als dat zo is dan zegt dat mij zoveel.

Ik heb dat bijv. ook met de liefde voor mijn kids en mijn lief. Daar kan ik ook de juiste woorden niet voor vinden…

Zoveel bewondering en respect voor jouw verhaal, jouw reis en hoe je het deelt, verwoord en vorm geeft…

Sylvia Driessen

Op weg met mij

Wauw! Ik dacht niet dat het nog kon, maar je hebt jezelf wéér overtroffen. GEWELDIG!

Lia de Beer

De VerhalenSmeders

Zes maanden lang op ontdekkingstocht langs negen vrouwelijke archetypes. Dieper zakken in jezelf en je verbinden met je magische superpowers.

 

 • Elke drie weken duiken we in een nieuw archetype met een magische ceremonie. In de ceremonie krijg je alles wat je nodig hebt, om het archetype helemaal te voelen en te belichamen.

 

 • In een groep gelijkgestemde ambitieuze vrouwen/ ondernemers samen groeien. Ervaren wat ware sisterhood betekent. Met elkaar groei je sneller, omdat je elkaars supporter én spiegel kunt zijn.

 

 • Stap volledig in jouw vrouwelijk leiderschap. De tijd van je klein houden, je licht dimmen en je verlangens verstoppen is reeds lang voorbij. Jij voelt aan alles dat NU de tijd is om uit te stijgen boven jezelf en volledig in je grootsheid te staan. Je gaves te delen met de rest van de wereld.

 

The Feminine Journey is niet het zoveelste online programma. Het is een deep dive in jezelf en daarmee ook in je business en je relaties. Alles wat ik de afgelopen 10 jaar aan coaching, training, opleidingen en ervaringen heb opgedaan, heb ik hierin samengebracht.

Jij weet dat je nooit meer terug wil naar pushen en struggelen, worstelen voor ieder grammetje succes. Liever zet jij je magische superpowers aan!

Er is door deze training gigantisch veel gaan stromen. Daar ben ik zo dankbaar voor!

Esmy van der Meijden - van de Ven

(kinder)coach, Coachpraktijk in je kracht

Over Mariska

Mijn naam is Mariska Ruissen. Creator, coach, healer, kunstenares, visionair en zoveel meer.

Van jongs af aan ben ik door sprookjes, mythen, verhalen en archetypes gefascineerd. Ze dragen een magie in zich, die me greep, maar ik nog niet helemaal doorgronden kon.

Totdat ik begin 2021 flink ziek werd. Ik bloedde drie maanden aan een stuk, en leed helse pijnen. Ik vervloekte mijn vrouwelijkheid. Sneed het liefst mijn baarmoeder eruit. Toch zat precies daar de sleutel naar geluk.

Ik ging met mijn (onderdrukte) vrouwelijke archetypes aan de slag.

Verruilde de pil en andere hormonen na 26 jaar voor puur natuur, waardoor ik nu harder straal dan ooit. Mijn cyclus? Die is volledig genormaliseerd.

Ik leef puurder dan ik ooit deed, en luister naar mijn ware natuur.

In een visioen leerde ik dat ik mijn kennis over de archetypes verspreiden moet.

Zodat ook jij, mooie vrouw, naar haar ware natuur terugkeert, en je vrouwelijk leiderschap volledig omarmt.

 

I am love
I am magnetic
I am beautiful
I am a creator
I am sacred
I am spiritual
I am intuitive
I am magical
Iam sexy

And so are you

 

Maar wat gaan we doen dan?

 

 • Dit programma duurt 6 maanden. Instappen is op elk moment mogelijk, omdat je voor 6 maanden of 3 maanden mee kunt doen.

 

 • wekelijkse ceremonies. 1 voor elk archetype via Zoom. Elke ceremonie duurt ongeveer 1,5 uur. Vooraf ontvang je informatie van me, hoe je je het beste voorbereiden kunt.

 

 • 9 Q&A’s/mastermindsessies met HOT-seat coaching. Elke vrouw die aanwezig is krijgt hotseatcoaching van 10 minuten. Hierin krijg je coaching en support van mij om elke keer je next level te belichamen.

 

 • 9 gast-teachings van onder andere de gast-teachers die je hebt leren kennen in Feminine Freedom – Liberate your leadership, dus Nathalie van Os, Andrea Davelaar, Femke van Kuijk, en Jessica de Kam. Andere teachers vullen het programma aan, zodat je van elk archetype een volledige integratie ontvangt!

 

 • Facebookgroep. In de facebookgroep mag je alles delen, alles vieren en helemaal jezelf zijn. Ervaar hier buitenom de ceremonies de ultieme kracht van sisterhood. Ook worden in de facebookgroep nog extra opdrachten en oefeningen geplaatst.

 

 • Online leeromgeving. In de online leeromgeving sla ik alle ceremonies, calls en oefeningen voor je op, zodat je deze terug kunt kijken wanneer je maar wilt.

 

 

 

 

 Betaal je liever in termijnen? Geen probleem!

 

Je voelt of je dit nu wilt of niet…

 

 

Tegelijkertijd kun je een angst voelen.

Deze reis aangaan betekent een nieuwe versie van jezelf omarmen. Daarin verder gaan dan je ooit hebt gedaan.

Aan het eind van het jaar heb je een ware transformatie ondergaan.

Echt JA zeggen tegen jezelf, tegen je highest pleasure en je diepste pijn….is geen kattenpis.

 

Maar dit programma is ook niet voor iedereen..

 • Als jij nog steeds gelooft in de oude, puur strategische manier van business doen, dan is dit niet voor jou
 • Als jij liever in je eentje ploetert en regelmatig van frustratie aan je haren trekt, sla deze journey dan vooral over
 • Als jij ten diepste  gelooft dat een leven vol middelmatigheid het maximaal haalbare voor je is, dan kun je beter een andere investering doen
 • Als jij gelooft dat jouw schip vol goud binnen vaart als je alleen dagelijks je meditaties en geldaffirmaties blijft doen, blijf dan vooral verder dromen, maar niet samen met mij.

 

Dit is voor de ondernemende vrouw

 • die ervoor kiest om groots te gaan
 • die weet dat ondernemerschap de grootste reis in persoonlijke ontwikkeling is
 • die weet dat pas wanneer je jezelf op nummer 1 zet, je business volgt
 • die de volledige verantwoordelijkheid wil nemen voor haar eigen mind, body, pleasure and soul
 • die niets liever dan de Queen van haar leven wil zijn

 

Twijfel je nog? Liever eerst even persoonlijk contact?

Om uit te vinden welke archetypes in jou nog mogen worden versterkt, heb ik een magische visualisatie voor je gemaakt.

Hoor jij de roep van jouw archetypes?

 Plan hier jouw exclusieve visualisatiecall met me in.