Mariska Ruissen

Life coach en doorbraakcoach voor ondernemers
Ik help je de manager van je ikken te worden en de regie over je leven of bedrijf weer terug te nemen!
Lange tijd, veel te lang, liet ik me leiden door alle negatieve en kritische stemmetjes in mijn hoofd.

Nu ik de manager ben geworden van mijn ikken, sta ik zelf weer aan het stuur, en leid ik mijn leven en bedrijf zoals ik dat wil. Het geeft heel veel extra glans aan mijn leven!

Mijn verhaal

 

Iedereen heeft een bus vol verschillende stemmetjes. Helpende, liefdevolle stemmetjes, maar ook kritische, negatieve en saboterende stemmetjes.

Die stemmetjes houden je gevangen in een verhaal. Zo liet mijn pleaser me kiezen voor een leven als juriste, omdat ik dacht dat mijn omgeving dat van me verwachtte.

Een burnout deed me beseffen dat ik meer voor mezelf wilde kiezen en dat ik een andere weg wilde bewandelen.

Opnieuw hielden de stemmetjes me gevangen. Ik identificeerde me volledig met mijn rol als rol als jurist. Ik wist diep van binnen dat mijn weg ergens anders lag, maar durfde “de stap” niet te zetten. Ik volgde allerlei opleidingen en cursussen, maar écht in actie komen deed ik niet. De stemmetjes in mijn hoofd stonden vol aan.

Ze zeiden:

“Je gaat je ouders teleur stellen als je afwijkt van je gekozen pad”

“Je bent jurist, je kunt toch niet zomaar iets anders gaan doen?”

en: “Ga je echt zomaar al je zekerheden overboord zetten?”

Dromen kon ik als de beste, maar ze uit laten komen lukte niet, zolang ik de negatieve stemmetjes voor waar aannam.

Uiteindelijk werd ik gedwongen tot een keuze. Ik bleef veilig in mijn baan in loondienst bij het OM, terwijl ik intussen in mijn eigen praktijk werkzaam was als coach en traumatherapeut.

In mijn werk bij het OM sprak ik met jongeren met schoolverzuim en moest ik hen een taakstraf aanbieden. Op een dag kwam er een jongen op gesprek, die last had van trauma. De advocaat die de jongen vergezelde zei: “Gelukkig dat je vandaag mevrouw Ruissen treft. Zij begrijpt je wel. Ze is een uitstekende traumatherapeut.”

De raadsman zette me daarmee behoorlijk klem, omdat ik in de rol waarin ik toen zat, de jongen alleen een straf kon opleggen. Er kon geen sprake van zijn dat ik hem kon helpen als traumatherapeut.

Toch speelde de advocaat mijn praktijkgegevens door aan het gezin in kwestie. Het besef kwam met een schok binnen: “Hoe geloofwaardig was ik nog, als zelfs advocaten me niet langer zagen als jurist, maar als hulpverlener?” 

Hoeveel meer tekens had ik nog nodig voordat ik eindelijk de stappen zou gaan zetten die nodig waren?

Diezelfde dag nog besloot ik mijn ontslag aan te kondigen. Te laat, want intern was er al een onderzoek gestart, om na te gaan of ik daadwerkelijk integer had gehandeld. Er was sprake van een flinke belangenverstrengeling!

Pas toen ik geen andere keuze meer had, durfde ik te luisteren naar mijn innerlijke stem, mijn innerlijke kompas, mijn innerlijke vuur. Ik had het veel te lang laten blussen door alle saboteurs die mijn stuur hadden overgenomen! En ik voelde, dat IKZELF de keuze had om mijn verhaal te herschrijven. Ik kon zelf kiezen in hoe ik mijn leven vorm wilde geven!

Ik ben aan de slag gegaan met de stemmetjes in mijn hoofd en ik heb ze leren managen. Met mijn 10-stappenplantraining “Aan het stuur” heb ik niet alleen mezelf, maar al tientallen anderen naar meer vrijheid in hun leven geleid. 

Ik leef nu het leven waar ik altijd van heb gedroomd. Heerlijk werk, waar ik veel voldoening uit haal, en daarnaast voldoende tijd om mijn creativiteit te benutten. Ik leef mijn leven zoals IK het wil en bovenal sta ik luchtiger en vrijer in het leven.

Dat wil jij toch ook???

Mijn manier van werken

Het zal je niet verbazen, dat verhalen in mijn praktijk centraal staan. Iedereen heeft een verhaal, en dat is juist wat jou zo bijzonder en uniek maakt. In mijn training nodig ik je uit je eigen verhaal te gaan (her)ontdekken, en probleemverhalen om te vormen naar succesverhalen.

Als jij de schrijver bent van jouw levensboek, wat komt er dan in te staan? Laat jij je leven vooral bepalen door jouw innerlijke stemmetjes of je omgeving, of schrijf jij zelf je levensverhaal?

Official bio
De afgelopen jaren heb ik veel opleidingen gedaan om mijn kennis te verbreden en te verdiepen. Zo ben ik kindercoach, levenscoach, traumatherapeut en narratief therapeut. Daarnaast volgde ik korte cursussen in onder andere systemisch werk.

Ik ben een ervaren docent, trainer en coach. In de afgelopen vier jaar onderwees ik honderden (kinder- en gezins-)coaches in opleiding, en gaf ik succesvol trainingen in mijn eigen praktijk. Naast 1-op1 coaching en traumatherapie voor particulieren, help ik als doorbraakcoach andere ondernemers om hun bedrijf een enorme groei te laten maken door grip te krijgen op hun deelpersonages.

Wacht niet langer. Neem vandaag nog een beetje regie terug, en boek je gratis doorbraak-gesprek met me!