Mariska Ruissen

Creatieve duizendpoot en coach

Er was eens….en ze leefden nog lang en gelukkig. Een zin die alleen in sprookjes bestaat?

Ik help je met het bereiken van jouw sprookjesleven. Maar wél één die je op jouw voorwaarden hebt gecreëerd. Boordevol vrouwelijke energie.

Mijn verhaal

Leef je jouw verhaal, of leef je je waarheid? Je verhaal wordt bepaald door de verschillende stemmetjes in je bus.

Je bus wordt bevolkt door helpende, liefdevolle stemmetjes, maar ook kritische, negatieve en saboterende stemmetjes.

Die stemmetjes houden je gevangen in een verhaal. Zo liet mijn Pleaser me kiezen voor een leven als juriste, omdat ik dacht dat mijn omgeving dat van me verwachtte.

Een burnout deed me beseffen dat ik meer voor mezelf wilde kiezen en dat ik een andere weg wilde bewandelen.

Opnieuw hielden de stemmetjes me gevangen. Ik identificeerde me volledig met mijn rol als rol als jurist. Ik wist diep van binnen dat mijn weg ergens anders lag, maar durfde “de stap” niet te zetten. Ik volgde allerlei opleidingen en cursussen, maar écht in actie komen deed ik niet. De stemmetjes in mijn hoofd stonden vol aan.

Ze zeiden:

“Je gaat je ouders teleur stellen als je afwijkt van je gekozen pad”

“Je bent jurist, je kunt toch niet zomaar iets anders gaan doen?”

en: “Je bent onverantwoord bezig, je zal eindigen onder een brug.”

Dromen kon ik als de beste, maar ze uit laten komen lukte niet, zolang ik de negatieve stemmetjes voor waar aannam.

Ik bleef veilig in mijn baan in loondienst, terwijl ik intussen in mijn eigen praktijk werkzaam was als coach en traumatherapeut.

In mijn werk bij het OM sprak ik met jongeren met schoolverzuim en bood ik hen een taakstraf aan. Op een dag kwam er een jongen op gesprek, die last had van trauma. De advocaat die de jongen vergezelde zei: “Gelukkig dat je vandaag mevrouw Ruissen treft. Ze is een uitstekende traumatherapeut.”

De raadsman zette me daarmee behoorlijk klem. Er kon geen sprake van zijn dat ik hem kon helpen als traumatherapeut.

Toch speelde de advocaat mijn praktijkgegevens door aan het gezin in kwestie. Ik realiseerde me:  “Hoe geloofwaardig was ik nog, als zelfs advocaten me niet langer zagen als jurist, maar als hulpverlener?”

Hoeveel meer tekens had ik nog nodig voordat ik eindelijk de stappen zou gaan zetten die nodig waren?

Diezelfde dag nog besloot ik mijn ontslag aan te kondigen. Intern was er al een onderzoek gestart.  Er was sprake van een flinke belangenverstrengeling!

Pas toen ik geen andere keuze meer had, durfde ik te luisteren naar mijn innerlijke stem, mijn innerlijke kompas, mijn innerlijke vuur. Ik had het veel te lang laten blussen door alle saboteurs die mijn stuur hadden overgenomen! En ik voelde, dat IKZELF de keuze had om mijn verhaal te herschrijven. Ik kon zelf kiezen in hoe ik mijn leven vorm wilde geven!

Ik ben aan de slag gegaan met de stemmetjes in mijn hoofd en ik heb ze leren managen. Met mijn 10-stappenplantraining “Aan het stuur” heb ik niet alleen mezelf, maar al honderden anderen naar meer vrijheid in hun leven geleid.

Ik leef nu het leven waar ik altijd van heb gedroomd. Heerlijk werk, waar ik veel voldoening uit haal, en daarnaast voldoende tijd om mijn creativiteit te benutten. Ik leef mijn leven zoals IK het wil en heb inmiddels diverse producten ontwikkeld die het leven van anderen hebben getransformeerd. Twee kaartensets, een boek, een volledige methodiek, een toolkit voor professionals, en wat mij betreft is dit pas het begin.

Dat wil jij toch ook??? Het is aan jou om te bepalen of jouw sprookje een happy end krijgt!

Mijn manier van werken

Het zal je niet verbazen, dat verhalen in mijn praktijk centraal staan.  In mijn programma’s nodig ik je uit je eigen verhaal te gaan (her)ontdekken, en probleemverhalen om te vormen naar succesverhalen.

Als jij de schrijver bent van jouw levensboek, wat komt er dan in te staan? Laat jij je leven vooral bepalen door jouw innerlijke stemmetjes of je omgeving, of schrijf jij zelf je levensverhaal?

En als je dan toch aan het schrijven bent: welke talenten van je blijven er nu nog volledig onbenut?

Maar schrijven alleen is zeker niet het enige wat we doen. Spelen, ontdekken, experimenteren en verwondering staan in mijn programma’s voorop.

Pas als je loskomt van de kaders ‘zoals het hoort, ontdek je de diepere lagen in jezelf.

Official bio

De afgelopen jaren heb ik veel opleidingen gedaan om mijn kennis te verbreden en te verdiepen. Zo ben ik kindercoach, levenscoach, traumatherapeut en narratief therapeut. Daarnaast volgde ik kortere cursussen in onder andere systemisch werk.

Ik ben een ervaren docent, trainer en coach. In de afgelopen vier jaar onderwees ik honderden (kinder- en gezins-)coaches in opleiding, en gaf ik succesvol trainingen in mijn eigen praktijk. Naast 1-op1 coaching voor professionals en  particulieren, help ik als business-mentor andere ondernemers om hun bedrijf in te richten op hun voorwaarden door gebruik te maken van hun grootste potentieel. Daarnaast leid ik collega-coaches en therapeuten op in de methodiek van ‘Aan het stuur’.

Wacht niet langer. Neem vandaag nog een beetje regie terug, en boek je gratis doorbraak-gesprek met me!