Waarom “laagdrempelig” het woord is wat klanten bij je wegjaagt

 

Kunnen ALLE kindercoaches alsjeblieft PER DIRECT van hun site halen dat ze laagdrempelige
hulp bieden??

Wat betekent dat dan? Laagdrempelige hulp?

Door jouw hulp als laagdrempelig te bestempelen, hoop je misschien de drempel voor ouders lager te maken om contact met je op te nemen, maar naar mijn idee bereik je precies het tegenovergestelde.

Als je als ouder overweegt om hulp in te roepen van een kindercoach, is dat vaak een enorme stap.

 

Hulp zoeken voor je kind is kwetsbaar

 

Je moet toegeven dat je het niet alleen aan kunt. Voor veel ouders voelt dat toch als falen. Zelfs de ouders die bij jou aangeven dat ze hun kind al het geluk van de wereld gunnen, en daarom willen dat je met hen gaat werken aan het verbeteren van hun zelfvertrouwen, zitten met een trillende onderlip als je hen vraagt, wat ze zelf allemaal al hebben geprobeerd. Ze weten misschien diep van binnen wel, dat ze alles hebben gedaan wat in hun macht lag. Toch is de vraag waarom het ze zelf niet is gelukt, confronterend.

Hoewel er langzaam een kentering begint te komen, is het nog steeds allesbehalve gemeengoed om een coach in te schakelen, en al helemaal niet voor je kind.

Voor veel ouders is het enorm lastig om hun kind over te laten aan een ander. Helemaal daar waar er zorgen zijn!
Een ouder is daarom helemaal niet op zoek naar laagdrempelige hulpverlening. Als een ouder zo ver is, dat hij kan erkennen dat hulp gewenst is, zal iedere ouder aangeven dat hij met een PROFESSIONAL wil werken. Je laat je kind namelijk niet zomaar bij de eerste de beste achter.

 

Met het woord “laagdrempelig” diskwalificeer je jezelf

 

En een échte professional zal nooit van zichzelf zeggen dat hij laagdrempelige hulp biedt. Daarmee degradeer je namelijk meteen de kwaliteit van de door jou geboden diensten.

In de Dikke van Dale staat als betekenis achter laagdrempelig: “makkelijk bereikbaar”. Google is makkelijk bereikbaar. Daar is alle informatie die je zoekt gratis voorhanden.

Door jezelf “makkelijk bereikbaar” te noemen, creëer je bij mensen meteen een gevoel dat jouw diensten dus ook niet zo waardevol zullen zijn. Jij biedt als coach toch iets totaal anders dan Google?

Zolang jij jouw diensten omschrijft als laagdrempelig, ben je nog niet volledig in staat om jouw expertise volledig te omarmen. Misschien heb je nog niet zoveel klanten, en leeft er in jou onbewust ergens de overtuiging dat je jezelf pas een expert mag noemen, als je een minimum aantal kinderen succesvol hebt gecoacht.

Durf te gaan staan voor je waarde

 

Maar weet je, dat je met die instelling dus precies dat lage aantal klanten in stand houdt? Zolang jij niet volledig voor jouw waarde durft te gaan staan, zal de drempel voor ouders om contact met jou op te nemen ontzettend hoog blijven.

Om de simpele reden, dat mensen liever met professionals werken, dan met coaches die zichzelf tekort doen. Hoe kun jij immers anderen helpen om te stralen en in het licht te gaan staan, als jij jezelf in de schaduw houdt?

Dus: aanpassen die sites!

 

Hulp nodig?

Vind je dat nog te spannend, of voel je het nog niet helemaal?

Reageer dan onder deze post met #doorbraaksessie, en ik plan heel graag een gratis en vrijblijvend telefoongesprek met je in, om te onderzoeken waar bij jou nog blokkades zitten, en hoe je die op kunt lossen!