Wat als dat stemmetje niet alleen maar onzin vertelt?

Je Innerlijke Criticus. De grootste vijand van vrijwel iedereen. Dat zeurende, knagende stemmetje dat je voortdurend vertelt dat het niet goed genoeg is wat je doet. Dat JIJ niet goed genoeg bent.

Mensen met een sterk ontwikkelde Innerlijke Criticus weten hoe ontwrichtend haar woorden kunnen zijn. Ze zorgen ervoor dat je altijd aan het werk bent en jezelf nooit rust kunt gunnen, of ze leggen je helemaal lam. Er zingen geniale ideeën rond in je hoofd, maar niets daarvan ziet het levenslicht. Bang voor de afkeuring van die überkritische ‘Innerlijke Criticus’.

Je kunt zo gebukt gaan onder de terreur van je ‘Innerlijke Criticus’ dat je je nimmer afvraagt of er misschien een kern van waarheid in haar woorden zit.

Remedies om je Innerlijke Criticus te sussen

Boeken vol zijn er geschreven over de Innerlijke Criticus. Ook ik bedacht een plan om haar, en andere innerlijke saboteurs de baas te worden. Meer hierover lees je in mijn boek ‘Aan het stuur’.

Naast technieken om haar modder gooien een halt toe te roepen, leg ik in dit boek uit, waarom de Innerlijke Criticus (en andere innerlijke saboteurs) überhaupt een plek in je leven heeft kunnen veroveren.

En dat is nooit vanuit kwade intenties. Jouw Innerlijke Criticus is ooit ontstaan vanuit de behoefte jou te beschermen tegen afwijzing of kritiek. Waarschijnlijk was je toen nog jonger, en had je die kritische blik nodig, om te zorgen dat je als de beste versie van jezelf voor de dag kon komen.

Toch is het een misvatting om te denken, dat jouw Innerlijke Criticus nu je volwassen bent, haar functie heeft verloren.

Heel vaak heeft ze namelijk wél gelijk.

Wat???

Luisteren naar je Innerlijke Criticus

Ook al ben je geneigd meteen  af te stemmen op een andere frequentie als je haar hoort, toch kan het heel goed zijn om de woorden van jouw Innerlijke Criticus eens in volle omvang tot je door te laten dringen.

Begin je vaak aan projecten voor je bedrijf die je helemaal het einde vindt, maar jouw Innerlijke Criticus niet?

Hoeveel van die projecten worden werkelijk een succes?

Zet jij wel écht de grootste, beste, meest creatieve, originele, authentieke versie van jezelf in de etalage?

Of zijn jouw ideeën gebaseerd op iets wat je iemand anders hebt zien doen, die daar toevallig succesvol in is?

Hoe onderscheidend treedt jij naar buiten? Kleur je wel eens buiten de lijntjes?

Niet? Dan is de kans groot dat je Innerlijke Criticus helemaal zo gek niet is, maar je wil stimuleren tot iets groters, iets mooiers, iets dat uiteindelijk ook minder moeite kost bovendien!

Wanneer je merkt dat je keer op keer niet de resultaten haalt waar je van droomt, is dat een teken om je Innerlijke Criticus ontzettend serieus te nemen.

Zij ziet iets in je, dat je zelf nog niet kunt of durft te omarmen.
Zij wijst je, op je Onzekere Ik, of je Bescheiden Ik, die nooit durven te gaan staan voor wat er werkelijk in jou leeft.

De grotere versie van jezelf

Een grotere versie van jezelf? Hoe dan?

Ze is er, en ze wacht om erkend te worden door je. Sterker nog, zij kent het magische ingrediënt van elke succesvolle business.

Hét ingrediënt, dat elke sucesvolle vrouwelijke ondernemer koestert, maar waar niemand over praat.

Hoe je die grotere versie naar de voorgrond brengt? En daarmee dus ook de magie in je bedrijf ontketent?

Dat laat ik je zien in mijn gloednieuwe webinar ‘Het magische ingrediënt voor een succesvolle business’ op 29 juli om 20:00 uur.

Schrijf je snel in, om jouw plekje te claimen. Zodat je voortaan wéét wanneer je jouw Innerlijke Criticus wel of niet serieus hoeft te nemen.

En zeg nu zelf: elk bedrijf kan toch een vleugje magie gebruiken?