Voel jij je vaak onrustig? Heb je het idee dat er altijd nog wel iets te doen is en gun je jezelf te weinig rust?

Grote kans dat je last hebt van stemmetjes in je hoofd. De stemmetjes kunnen zo dominant zijn, dat je klakkeloos alles aanneemt wat ze je vertellen. Ze zorgen ervoor dat je aan jezelf twijfelt en maken je letterlijk gek. De dominante stemmetjes klinken in het merendeel van de tijd negatief. Daarmee knabbelen ze aan je zelfvertrouwen en levensvreugde. De frequentie waarmee de stemmetjes blijven herhalen wat je al lang weet en liever niet hoort omdat je ‘Innerlijk Kompas’ een andere kant uit wil, kun je vergelijken met een radio met slechts één zender, Radio Gekkenwerk.

Hoe schakel je over naar een andere frequentie en zorg je voor meer rust in je hoofd? Deze 3 tips gaan je daar zeker bij helpen.

  1. Als de stemmetjes in je hoofd je weer eens dreigen te overspoelen, haal dan een paar keer rustig en diep adem. Als je je focus brengt naar je adem, breng je daarmee rust terug in je lichaam. Blijven de stemmen aandacht opeisen? Tel bewust je adem zodat je daarbij aanwezig kunt blijven, en je merkt, dat de stemmen langzaam verstommen.
  2. Trek de aard van de boodschap van jouw innerlijke stemmetjes in twijfel. Is datgene wat ze jou vertellen wel écht waar? Kun je zeker weten dat de stemmen gelijk krijgen als je je niet voegt naar wat zij van je willen?
  3. Het leven is bedoeld om een feestje te zijn. Wees kritisch als jouw stemmetjes je alleen voeden met zorgen en angst. Wat kun je doen om te schakelen naar een positiever gevoel?

Pas deze drie snelle tips toe, en je ervaart al snel meer ruimte. Wil je meer hierover lezen, of heb je behoefte aan andere tips? Bestel dan snel het boek ‘Aan het stuur – krijg grip op kritische stemmetjes in je hoofd’. Het zorgt ervoor dat je snel weer opgelucht en vrij kunt ademen.