Schaamte voor je ‘Schreeuwlelijk’

Eén van de stemmetjes waar mijn klanten zich het meest voor schamen, is de ‘Schreeuwlelijk’. Je ‘Schreeuwlelijk’ is het deel in jou dat ongezouten zijn mening geeft, elke vorm van nuance mist, zijn stem verheft en daarmee anderen misschien zelfs schrik aanjaagt.

Je ‘Schreeuwlelijk’ heeft altijd een kort lontje

In de vakantieperiode is je ‘Schreeuwlelijk’ misschien wat meer op de voorgrond. Je kinderen zijn moe en geïrriteerd omdat de laatste loodjes op school letterlijk zwaar wegen. Of, als ze al vakantie hebben, vervelen ze zich te pletter omdat het mooie weer het even laat afweten. Jij moet nog 1001 dingen doen voordat de koffers gepakt kunnen worden en je thuis even de boel de boel kunt laten. Je partner hoeft maar één verkeerde opmerking te maken en je gaat helemaal los. Alles wat je hem naar het hoofd slingert, is van elke vorm van rede en logica ontdaan. Je hebt je hart nauwelijks gelucht, of het schaamrood stijgt je naar de kaken. Wat heb je gedaan? Dit was niet de bedoeling! Je hart breekt als je naar de beteuterde gezichten voor je kijkt. Hoe komt het dat de drang om te schreeuwen soms groter is dan jijzelf? Tips om je niet meer zo te laten gaan zijn welkom.

Kalmeer je ‘Schreeuwlelijk’

Het is mogelijk om jouw ‘Schreeuwlelijk’ binnen 5 minuten tot rust te laten komen, zonder grenzen te overschrijden. En het is eenvoudiger dan je denkt.

Welke onderliggende boodschap of behoefte zie je nu nog niet?

Je schaduwkanten dragen altijd een boodschap in zich. Herken en ontcijfer de boodschap en laat je schaduwkanten voor je werken in plaats van tegen je. Sta elke keer als je ‘Schreeuwlelijk’ zich onderhuids roert bewust even stil en vraag jezelf af, wat de onderliggende behoefte van je ‘Schreeuwlelijk’ is. Wat maakt dat hij niets liever wil dan keihard schreeuwen?

Is het omdat je te weinig rust neemt of omdat jouw persoonlijke grenzen al langere tijd worden overschreden? Als je herkent waar jouw ‘Schreeuwlelijk’ behoefte aan heeft, waar jij jou alert op wil maken, dan is het makkelijk om een andere keuze te maken. Waar wil jouw ‘Schreeuwlelijk’ je op wijzen?

Aan welke schreeuw of honger in jezelf geef je nu nog geen gehoor?

Meer tips?

Meer handvatten nodig? Bestel dan nu het boek vol tips en oefeningen, die ervoor zorgen dat jij je nooit meer hoeft te generen voor je ‘Schreeuwlelijk’.